Ознака: главоболка

Живот

Мигрената – многу повеќе од главоболка

Мигрената – многу повеќе од главоболка ШТО Е МИГРЕНАТА? Мигрените се хронични главоболки кои предизвикуваат болка која трае од неколку часови до неколку денови. Симптомите можат да бидат толку неподносливи, […]

Живот

7 неочекувани предизвикувачи на главоболка

7 неочекувани предизвикувачи на главоболка Ако главоболката е дел од вашето секојдневие, сигурно се обидувате да дознаете што ја предизвикува. За да ви помогнеме, ќе ве насочиме кон некои предизвикувачи […]

Живот

Сите го имате ова дома, но не сте знаеле дека тоа е причината за вашите главоболки!

Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека тие многу лошо влијаат врз развојот на растенијата, но и врз здравјето на луѓето. Во денешно време тешко е да […]

Живот

Само ова овошје може да ви го зајакне имунитетот за кратко време и да ве ослободи од главоболките

Намирницата која е вистинско богатство ќе го подобри вашето здравје за кратко време. Шумските јагоди, без оглед на тоа дали станува збор за листот или плодот, се одличен народен лек […]

Вести Македонија

Заради невообичаено топлиот бран кај метеопатите е можна појава на главоболка и повремена нервоза

Топлиот бран кој ќе пробие кај нас во текот на оваа седмица и почнува од денес ќе услови невообичаено високи температури на воздухот и истите ќе бидат рано – летни, […]

Живот

Мали совети кои ќе ја уништат секоја главоболка

Главоболките се најголемиот проблем за голем дел од луѓето. Дел од нас имаат проблем со мигрена, дел со главоболки предизвикани од времето, технологијата или стресот. Но, освен таблетите постојат и […]

Живот

Главоболката може да биде фатална: Местото што ве боли открива детали за вашето здравје

Ако главоболката ви се јавува рано наутро, можно е да се работи за тумор на мозокот, апнеа или многу висок притисок Понекогаш не е тешко да се погоди зошто се […]