Ознака: градинки

Вести

Воспитувачка и негувателка од две градинки во Штип позитивни на КОВИД-19, 24 деца во изолација

Во штипските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири-Трена“ регистрирани се првите позитивни случаи на коронавирусот меѓу вработени. Станува збор по еден случај во двете градинки. Директорката на градинката „Астибо“-Штип, Билјана Трајчевска  […]

Балкан

Заштитните маски нема да бидат задолжителни во градинките и училиштата во Словенија

Во Словенија веќе нема да биде задолжително носењето на заштитни маски во училиштата и градинките. Учениците од основните и средните училишта, во рамките на нивните часови, како и наставниците кои […]

Вести

Градинките може да се затворат ако се зголеми бројот на заболени од Ковид-19

Градинките може да се затворат ако се зголеми бројот на заболени од Ковид-19 За целодневниот престој ќе се одлучува утре изутрина. Директорот на скопскиот Центар за јавно здравје, Виктор Исјановски, […]

Вести

Случаи корона вирус во градинки во Битола, Скопје и Свети Николе

Koронавирусот се шири во градинките низ земјава, три дена откако ги отворија вратите за згрижување деца. По првиот случај во Битола вчера, денеска позитивни на КОВИД 19 се и вработени […]

Вести

Oд денеска градинките почнуваат со работа

Од денеска во градинките во Македонија ќе бидат згрижени 14.555 деца. Предучилишните установи денеска почнуваат со работа по седум месеци пауза. Работата на градинките ќе се одвива според посебни протоколи […]

Вести

Градинките се подготвуваат за прием на деца од 9 септември, училиштата ќе ги отворат вратите од 1 октомври

Директорите и вработените од денеска интензивно се подготовуваат за безбедно згрижување на децата од предучилишна возраст и заштита на вработените. Се набавуваат хигиенски средства, нови постелнини се реновираат просториите. За […]