Ознака: депресија

Живот

Постпородилната депресија се јавува кај секоја седма жена

Според новите податоци, депресијата во првите шест недели по раѓањето погодува една од седум жени. Американските научници од Универзитетот Питсбург, откриле дека во рок од една година постпородилната депресија влијае […]

Живот

Што да јадете кога се чувствувате депресивни?

Депресијата често предизвикува да се впуштите на козумирање на лекови кои ги намалуваат нејзините несакани симптоми. Сепак, нема потреба да клукате апчиња, туку да почнете да конзумирате  храна која го […]