Ознака: живот

Живот

Кога ќе дојде зима него животот му виси на конец – ова дете има ретка болест и не е отпорно на ладно време!

Седумгодишниот Британец, Томи Лич морал минатата зима да ја помине во болница поради ретка состојба кај која ладното време предизвикува алергиска реакција. Кога и да му биде ладно тој повраќа, […]

Живот

Сè повеќе млади страдаат од рак, а овој пијалак може да биде причината

Научниците започнаа со истражувања, откако се зголеми процентот на пациенти под 35 години со рак на дебелото црево. Лекарот Луис Кантли од универзитетот Корнел, објаснува дека глукозата и фруктозата кои […]

Живот

Некои шанси доаѓаат само еднаш во животот и никогаш повеќе

Некои шанси доаѓаат само еднаш. Некогаш ги забележуваме и се трудиме да ги искористиме. Многу пати пак ги игнорираме, мислејќи дека ќе се вратат повторно кога ќе бидеме подготвени. Но, […]

Живот

Зборовите на познатиот психијатар кои допираат до секој човек: „Живееме во време на глупости“!

Мислите на познатиот италијански психијатар Виторино Андреоли предизвикаа големи полемики. На многумина не им се допаднаа неговите размислувања за луѓето, но има и луѓе кои се согласуваат со него и […]

Живот

Вие сте подарок за овој свет

Секое утро, откога ќе го поздравите сонцето, убаво размислете за ова: Дали ја давате вашата енергија и креативноста, вашиот талент, онаму каде што луѓето недоволно ве ценат? Престанете да одите […]