Ознака: зачини

Кулинарство

Како најдобро да ги искористите зачините што ги имате дома?

Повеќето зачини стојат некаде скриени во кујната, додека најчесто користите само 2 до 3 зачини. Позната готвачка открива дека повеќето зачини немаат рок на траење и со нив можете да […]

Живот

Не ставате доволно сол – 5 грешки кои ги правите со зачините

Готвење храна може да биде проблем, бидејќи не постојат утврдени правила за тоа колку зачин треба да се додаде во храната што ја подготвувате. Секој зачин има различна јачина, така […]