Ознака: книга

Книготека

НОВА КНИГА: Кралеви од улиците

Осврт кон еден нов роман за македонските улици, затворски ходници и влијанијата на дрогата!! Деновиве во македонскиот литературен етер се појави романот „Кралеви од улиците“. На безмалку 100 страници (98 […]

Издвојуваме Контроверзни фајлови

СИБИРСКИОТ ПОХОД НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (ВТОР ДЕЛ)

Прашањето што е важно да се постави, за да се разјасни оваа заплетканост и нејасност во историска смисла е следново: Зошто научниот свет преќутува за овие наоди и откритија што […]

Книготека

Кога месечината е ниско – Надија Хашими

Воодушевувачки, застрашувачки и триумфално, „Кога месечината е ниско“ ја следи одисејата на една храбра Авганистанка во спасувањето на нејзиното семејство. Во Кабул се сретнуваме со Фереиба, учителка која зад себе […]

Книготека

Полскиот боксер – Адуардо Халфон

Едуардо Халфон е професор по литература кој пронаоѓа талентиран студент растргнат меѓу студиите и семејните обврски, истовремено внук кој се осмелува да го праша својот дедо за броевите тетовирани на […]

Книготека

Бинг Син – ЗА ЖЕНИТЕ

Најново од МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА: Бинг Син – ЗА ЖЕНИТЕ Бинг Син, најпознатата писателка на ’женското писмо‘ во кинеската литература на 20 век, во оваа книга ја раскажува сопствената верзија на […]