Ознака: локална самоуправа

Локална самоуправа

Традиционална ноќна трка „Низ улиците на Скопје“

По повод 13 Ноември, денот на ослободување на град Скопје, со учество на повеќе од 600 натпреварувачи, се реализираше  традиционалната ноќна атлетска трка  „Низ улиците на Скопје“.Организатор е Атлетската федерација […]

Локална самоуправа

Се асфалтира дел од ул.Дамјан Груев во Берово

Во завршна фаза во Берово е и изградбата на дел од ул.Дамјан Груев која што е еден од проектите кај кој завршуваат активностите за реализација предвидени преку програмите за работа […]

Локална самоуправа

Фестивал на здрава храна во ООУ „Браќа Миладиновци“

ПРЕКУ КРЕАТИВНОСТ ДО ЗДРАВИ НАВИКИ ВО ИСХРАНАТАООУ „Браќа Миладиновци“ неодамна организираше „Фестивал на здрава храна“ на кој учениците преку креативност се доближија до здравите навики во исхраната.  Децата, во рамки […]

Локална самоуправа

Пуштен во употреба новиот мост кај Соколарци, Oпштина Чешиново-Облешево

Чешиново – Облешево, 20 октомври, 2016 год. Со средства од Програмата на ЕУ за санација на штетите од поплавите решен е значаен проблем на жителите од општината Чешиново-Облешево. На местото […]

Локална самоуправа

Пуштање во употреба на локалниот пат од село Орел до клучката кон Куманово

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој денеска беше во посета на општина Свети Николе присуствуваше на пуштање на локалниот пат од село Орел до клучката кон Куманово, во должина од […]

Локална самоуправа

Со помош на ЕУ продолжува чистењето на коритата и каналите на реките Црна и Струмица

Во Пелагонискиот и Струмичкиот регион почна чистење на сливовите на реките Црна и Струмица.Се работи за обемен зафат за зголемување на пропусната способност на постоечката каналска мрежа, преку отстранување на […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода реконструира улици во Пржино и Црниче

Во завршна фаза се активностите на општина Кисела Вода за реконструкција на коловозот и тротоарите на улица ”Христо Узунов” во населбата Црниче.Градежните активности опфаќаат реконструкција на постоечкиот оштетен асфалтен коловоз […]

Локална самоуправа

Општина Прилеп ги отвори вратите за граѓаните

Пензионери, спортски здруженија, играорни групи, танцови клубови, медари, гимназијалци, ученици од основните училишта, Сојуз на борци, групи од повеќе одделенија во болницата „Борка Талески“, денеска беа гости на отворениот ден […]