Ознака: локална самоуправа

Локална самоуправа

Едукативна работилница „Иванденски празнувања во Ресен“

На 22.06.2016 год. во Ресен во Спомен Куќата на Татарчеви, беше организирана интерактивна едукативна работилница за деца од основните училишта, на тема „Иванденски празнувања во Ресен“.Работилницата беше реализирана од страна […]

Локална самоуправа

Полицијата одржа советување за заштита од кражби

Денеска, 22 јуни 2016 година, во урбаната заедница Ново Лисиче, Одделението за превенција од СВР – Скопје одржа советување за граѓаните.Одделението за превенција од СВР – Скопје одржа советување за […]

Локална самоуправа

Се уредува паркинг простор зад социјалната зграда во Берово

Преку Програмата за улици и патишта за 2016 година, Општина Берово започна со реализација на проект за партерно уредување на просторот помеѓу социјалната зграда на ул.“Моша Пијаде“ и зградата на […]

Локална самоуправа

Акција за крпење на ударни дупки во Општина Кисела Вода

Општина Кисела Вода започна со акција за крпење на ударните дупки во неколку населни места на својата територија.Активностите за крпење на ударните дупки кои веќе се во тек во населба […]

Локална самоуправа

Пехчевското село Умлена ќе добие плоштад

Со средства од Бирото за регионален развој во пехчевското село Умлена ќе се уредува плоштадот во селото со цел да се осовремени инфраструктурата што ќе придонесе и за збогатување на […]

Локална самоуправа

Свети Николе го менува начинот на собирање на смет

Свети Николе целосно го менува начинот на собирање на отпадот, со што се приближува кон европските стандарди за третирање на отпадот. Со оваа новина Општина Свети Николе е меѓу првите […]

Локална самоуправа

Успешна акција за собирање на кабаст отпад во Аеродром

Денешната акција, 26.2.2016 година, за собирање кабаст отпад успешно се реализираше во Ново Лисиче, Реонски центар „Аеродром“, населбата Лисиче и Горно Лисиче каде жителите оставаа стар и неупотреблив мебел и […]

Локална самоуправа

Ѓоко Василевски е избран за претседател на Советот на Општина Демир Хисар

Со 7 гласа „ЗА“ од владеачкото мнозинство, 3 „ПРОТИВ“ од СДСМ и 1 „ВОЗДРЖАН“ глас на советникот од НСДП, Советот на Општина Демир Хисар, на редовната 44. седница, избра нов […]