Ознака: мистерии

Издвојуваме Контроверзни фајлови

СИБИРСКИОТ ПОХОД НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ (ПРВ ДЕЛ)

Сибирскиот поход на Александар Македонски – Новгородов Николај Сергеевич Младиот Македонски цар Александар во IV век п.н.е. трипати имал воен судар со древните Руси (Гедросии), и на крајот ја изгубил […]

Контроверзни фајлови

Ќе ве полазат МОРНИЦИ: Ова се најпознатите НЕОБЈАСНЕТИ телефонски повици!

Низ историјата има многу чудни инциденти што влучуваат мистериозни повици што придонеле чудните настани да изгледаат уште повознемирувачки.Еден од нив се случува на озлогласениот 22 ноември во 1963 год. на […]

Занимливости

Мистерии за нашиот ум

Многу прашања го збунуваат човекот, како животот и смртаа, спиењето но и човечкиот мозок. Еве неколку факти што можеби не ги знаеме за нашиот ум. Слатки сништа Луѓето имаат различни  […]

Занимливости

Средновековни легенди

Како што денес кружат приказни за крокодили во… канализации, проколнатиот Бермудски триаголник, или крем кој отстранува целулит за девет минути, некогаш се зборувало за изворот на младоста, Светиот грал….   Евреинот […]