Ознака: млеко

Живот

Му пораснале гради од секојдневна навика на многу луѓе!

Сидни Велингтон, 54-годишен Британец ја тужи локалната компанија за производство на млеко од соја откако открил драматични промени на своето тело.Тој пиел млеко од соја интензивно во последните неколку месеци […]

Живот

Задолжително запомнете: Што прво морате да направите доколку изгорите на сонцето?

Колку и  да се штитите, секому  може да му  се случи да изгори на сонцето. За да ги ублажите и  оладите  изгорениците, ви откриваме што прво морате да направите кога […]

Вести

Рокот за поднесување барања за субвенции за млеко до 30 јуни

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој информира дека рокот за поднесување барања за директни плаќања за произведено и предадено овчо, козјо и кравјо млеко во период од јануари […]

Балкан

Србија забрани промет на млеко од 27 фарми и 46 домаќинства

Министерството за земјоделство на Србија објави во средата дека превентивно забрани пуштање во промет на сурово млеко од 27 фарми и 46 семејни домаќинства. Оваа мерка е донесена по вонредните […]

Балкан

Дукат привремено го прекина откупот на млеко од спорните фарми

Дукат привремено го прекина откупот на свежо сирова млеко од 180 фарми во источна Хрватска каде во млекото беше најдено покачено ниво на афлатоксин, а откупот ќе продолжи штом фармите […]