Ознака: неработен ден

Вести

ПЕТОК Е НЕРАБОТЕН ДЕН – за следен споен викенд малку ќе почекаме, еве уште колку неработни денови имаме до крајот на годината

Петок 18 јуни е неработен ден за сите граѓани од православна вероисповед. Станува збор за празникот Духовден кој верниците го слават во чест на починатите, а по него ни следува […]

Вести

Недела неработен ден – какви ефекти ќе има врз македонската економија

„Недела неработен ден – какви ефекти ќе има врз македонската економија“, е насловот на панел-дискусијата што ја организира денеска Стопанската комора. На панелот ќе учествуваат стопанственици од различни индустриски сектори, […]

Вести

8 декември, вторник, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека 8 декември, вторник, „Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Македонија. Свети Климент Охридски (роден во околу 840 година […]

Вести

Петок неработен ден за сите граѓани- еве уште колку празници остануваат до крајот на годината

По повод Денот на македонската револуционерна борба, 23 октомври, ќе биде неработен за сите граѓани на државата согласно Законот за празници, соопшти Министертвото за труд и социјална политика. Министерството на […]

Вести

Утре е неработен ден- до крајот на годината имаме уште два споени викенди, испланирајте си ги со време

Оваа недела поради празник ќе биде пократка, со четири наместо пет работни денови. Согласно Законот за државни празници, утре вторник, 8-ми Септември-Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани. […]

Вести

До крајот на годината уште четири неработни денови- два се споени викенда, а два неработни денови се во вторник

Денеска е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, а воедно ова е и последниот празник за верниците од православна вероисповед. До крајот на годината остануваат уште четири неработни денови […]

Вести

Наредниот викенд е продолжен, понеделник е неработен

Наредниот викенд е продолжен, понеделник е неработен! Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ(„Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 24 мај […]