Ознака: парови

Љубов и секс

Бакнувањето го намалува кариесот, а оргазмот лекува главоболка

Следат неколку факти поврзани со сексот кои можеби не сте ги знаеле: 1. Дневно во светот се случуваат околу 100 милиони оргазми. 2. Бакнувањето е здраво, размената на слуз ја […]

Љубов и секс

Зошто паровите најчесто раскинуваат во недела?

Ако размислите за вашите претходни партнерства и врски, ќе сфатите дека најмногу раскинувања се случиле во последниот ден во неделата. Постојат бројни објаснувања за ова, а ние ќе се обидеме […]

Љубов и секс

Сексуалните фантазии можат да бидат опасни за врската

Иако фантазиите се добри за сексуалното здравје, сепак можат да бидат опасни за врската, потврди студија во Велика Британија. Во истражувањето учествувале 3.000 луѓе, а скоро 57% од нив велат […]

Љубов и секс

Како да ја победите срамежливоста за време на сексуалниот однос?

Интровертноста е најчесто одговорна зошто не ги правите сите работи што би сакале да ги направите. Понекогаш се срамите да ги признаете чувствата што ги имате кон некоја личност, да […]

Љубов и секс

Среќните парови почесто се расправаат

Караниците изгледа се од клучно значење за среќен брак, барем така покажува новото истражување спроведено на Универзитетот Тенеси. Резултатите покажале дека паровите кои врската ја опишуваат како среќна многу почесто […]