Ознака: проекти

Вести

Ракометното игралиште во Струга доби нови трибини

Отвореното ракометно игралиште кај „Женска плажа“ во Струга доби нова трибина, со попратни простории како соблекувални и посебни простории за спортски делегати и судии, а наскоро ќе биде обновен и […]

Политички партии

Груевски: Над 60 милиони евра заработка во туризмот во првите четири месеци

Во првите четири месеци од оваа година заработката во туризмот е 60 милиони и 400 илјади евра, што е 4 отсто повеќе од истиот период лани. Во првите пет месеци […]

Вести

Почна изградбата на нова спортска сала во Лабуништа

– Почна изградбата на спортската сала во ОУ „Мурат Лабунита“ во село Лабуништа, Струшко, која е дел од предизборно ветување на ВМРО-ДПМНЕ. На поставувањето на камен темелникот присуствуваа лидерот на […]

Вести

Успешноста од проектот „Македонија вработува“ и очекувањата од проектот „Македонија вработува 2“

Владата на Република Македонија со цел понатамошно намалување на невработеноста, по успешниот проект „Македонија вработува“ започна со имплементација на проектот „Македонија вработува 2“. Дека станува збор за добар проект зборува […]

Вести

Културата и проектите за заживување на културниот живот се во фокусот на Владата

Културата и проектите за заживување на културниот живот во Македонија се една од главните фокус точки на Владата.Она што во изминатите неколку години е направено во областа од културата и […]

Интервјуа

Тодоров: од 1 компјутерски томограф во Македонија во 2004, денес имаме 18

Сликата за здравствениот систем во Македонија од аспект на опременост, кадровски потенција, но и структурна организираност е темелно променета од периодот пред 2006, и потоа. Министерот за здравство Никола Тодоров […]

Вести

Над три милијарди денари за рурален развој за пет години

Од 2010 година од кога се спроведуваат инвестициските мерки за рурален развој до 2015 година се одобрени 387 проекти во вкупен износ од над три милијарди денари.Овие бројки, според заменик […]