Ознака: проекти

Вести

До Нова година треба да заврши асфалтирањето на патот Демир Капија – Смоквица

Осумдесет и пет проценти од градежните работи на автопатот Демир Капија – Смоквица се завршени. До Нова година треба да заврши асфалтирањето, а во мај следната година е планирано официјалното […]

Локална самоуправа

Интензивни инфраструктурни активности во општина Битола

Градежната сезона во Општина Битола е во полн ек. Проектот: Реконструкција на над 100 улици е во 4 фаза на реализација. Во последните 3 месеци интензивно се работи на изградба […]

Вести

Димитриев: По изборите ќе обезбедиме нови проекти, граѓаните сакаат дела!

Денес ги одбележуваме двата Илиндена и оддаваме почит како на Илинденската генерација, така и на Асномската генерација. Денес Македонија и Македонците секаде во светот одбележуваат 113 години од Илинденското востание […]

Вести

Во Полошко денеска се промовирани проекти во вредност од 6 милиони евра

Во Полошко денеска се промовирани проекти во вредност од 6 милиони евра. Во посета на општините Тетово и Гостивар денеска беше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Во Брвеница направи увид […]

Вести

Патниците во возот Скопје- Битола ќе читаат за македонската историја

Државниот Архив на Р. Македонија и  Македонски  железници  потпишаа меморандум за соработка со  кој  патниците кои  ќе патуваат на релација од Скопје до  Битола ќе имаат  можност  да учат  за […]

Локална самоуправа

Интензивни градежни активности во Скопје: Над 17 милиони евра вложени во реализацијата на 14 поголеми проекти

Интензивни градежни активности во моментов се одвиваат во речиси сите општини во Градот Скопје. Градежната механизација е на терен, се користат одличните временски услови за да се реализираат голем број […]

Локална самоуправа

Град Скопје: СДСМ го трошат времето на неинвентивни реакции

Во целосен недостаток на конкретни проекти и визија за развојот на Скопје изминатиов период СДСМ нивното време го трошат на непотребни и крајно неинвентивни реакции.Реакција на Град Скопје на тврдењата […]