Ознака: проект

Вести

Специјализирани обуки за над 300 службеници преку проект финансиран од Норвешка

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Арбр Адеми и амбасадорот на Кралството Норвешка Арне Бјорнстад ќе присуствуваат на завршниот настан на проектот „Одржлив систем за ЕУ обуки“.Преку проектот беа реализирани специјализирани […]

Вести

Заокружен проектот за превод на 1.000 стручни и научни книги

Нови десет наслови од проектот „Превод на стручни и научни книги и учебници од кои се учи на врвните, најдобрите и најреномираните универзитети во САД и Англија, а од областа […]

Вести

Нов дом за згрижување на стари лица во Сопиште

Во скопската општина Сопиште денеска беше отворен приватен дом за згрижување на стари лица со капацитет од 40 лица, со поддршка на грант од Владата на РМ.Дополнителниот заменик министер за […]

Автомобилизам

Автомобилите до 2030 година повеќе нема да се движат на гориво?!

Ќе се возат ли во блиска иднина по улиците на Европа, автомобили кои не се придвижуваат со гориво?Ако Германија успее да се наметне, веројатно да. Властите во Берлин веќе донесоа […]

Вести

Мега проектот на Груевски за изградба на 140 нови градинки поддржан од Здруженијата на воспитувачи и социјални работници

Здружението на воспитувачи и Здружението на социјални работници го поздравија мега проектот на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски за изградба на 140 детски градинки, од кои 100 комплетно нови. Според […]

Вести

Крај на проблемот со недостигот на места во детските градинки со новиот мега проект

-Проект за изградба на нови 140 државни детски градинки во периодот од 2017 до 2020 година со кои ќе се отворат до 18 илјади места за згрижување деца од претшколска […]

Вести

Згрижување на 18.000 деца со мега проектот за 140 нови градинки

Во периодот од 2017-2020 година низ Македонија ќе бидат изградени најмалку 140 државни градинки.100 ќе бидат комплетно нови градби, додека пак 40 ќе се отворат во веќе постоечки државни објекти, […]

Вести

Нов проект на Груевски: Изградба на 140 детски градинки, од кои 100 комплетно нови!

На малите деца им се потребни градинки кои ќе бидат цврста основа за нивниот воспитно-образовен развој. Подеднакво важно е и да има повеќе капацитети кои ќе овозможат добра и квалитетна услуга во тие […]