Ознака: проект

Вести

Намалување на загадувањето: Скопје ќе добие 50 електрични автобуси

Градот Скопје ќе набави 50 електрични автобуси како дел од проектите на кои во изминатиот период се работело, а се со цел намалување на загадувањето во Скопје кое е еден […]

Вести

СДСМ се збунети: Плукаат по обиколницата која е нивен проект?

Опозиционерите се во заблуда. По смртоносното невреме во Скопје, опозициските платеници се обидоа и во овие тешки денови за Македонија да добијат некој политички поен. Па според нив дури и […]

Вести

Заинтересираноста расте: 1000 семејства веќе го решија станбеното прашање со „Купи куќа купи стан“ и „Купи куќа за млади“

Атрактивноста на проектот „Купи куќа, купи стан“ и „Купи куќа за млади“ не се намалува. Граѓаните и понатаму се искчучително заинтересирани и ја користат оваа мерка која овозможува по многу […]

Локална самоуправа

Во завршна фаза градбата на фитнес паркот во Штип

Поставени се справите и реквизитите во првиот фитнес парк кој заеднички го прават Општина Штип и Агенцијата за млади и спорт. Вредноста на проектот е над 25.000 евра а средствата […]

Вести

Превентивниот проект „Да се заштитиме од кражби“ започна со реализација

„Да се заштитиме од кражби“ е превентивниот проект што СВР Охрид отпочна да го реализира преку велосипедската полициска патрола и оделението за превенција.Целта е подобрување на општата безбедносна состојба но […]

Локална самоуправа

Интензивно се работи на улиците „Димче Антулески“ и „Велко Јанкулоски – Стариот“ во Прилеп

Во населба Варош, интензиво се работи на целосна реконструкција на улицата „Димче Антулески“.Истата треба да се состои од две коловозни ленти и тротоарни линии. Оваа инвестиција ќе чини четири милиони […]

Локална самоуправа

Се заштитува локалниот пат Студенец – с.Двориште во Општина Берово

Општина Берово започнува со реализација на уште еден инфраструктурен проект како дел од превентивните мерки за заштита на локалните патишта во општината.Се работи за проектот „Изградба на ѕидови на локалниот […]

Вести

Стојанов: Голем е интересот за проектот „Купи куќа за млади“

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо […]