Ознака: проект

Вести

Груевски: Проектот за водоснабдување и одведување на отпадни води ќе се реализира во сите општини во Македонија

Се планираат многу работи со новата програма- над 70 нови канализациски и водоводни системи, се со цел да се подобри квалитетот на живот низ државата. Проектот за водоснабдување и одведување […]

Вести

Проектот „Рурални развојни зони“ на ВМРО-ДПМНЕ ќе ја намали невработеноста и ќе придонесе за локален економски развој

Проектот „Рурални развојни зони“ на ВМРО-ДПМНЕ ќе ја намали невработеноста и ќе придонесе за подинамичен локален економски развој. Суштината на проектот е преку даночни и други ослободувања, но и преку […]

Локална самоуправа

Свечено е доделено ново возило за собирање на отпад во Општина Кривогаштани

Општина Кривогаштани е една од петте општини во Република Македонија која добива јапонска помош од грантот кој изнесуваше нешто повеќе од 300.000 евра наменет за поддршка и развој на единиците […]

Вести

Докторите задоволни од најавите на проектот на ВМРО-ДПМНЕ кој ќе овозможи нов квалитет во здравството

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски вчера најави значителен инвестициски циклус во македонското здравство.Докторите задоволни од најавите за обнова и реконструкција на болниците, од што најголем бенефит ќе имаат пациентите, граѓаните на […]

Вести

Груевски: Комплетно реновирање на Универзитетската клиника за кардиологија и современи услови за работа на македонските лекари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денес најави комплетно реновирање и адаптација на објектот на Универзитетската клиника за кардиологија, во рамки на новите мерки во областа на здравството кои ги промовираше […]

Локална самоуправа

Изјава за нови проекти во Лакавички регион

Изјава за нови проекти во Лакавички регион (9:30)Општина Штип обезбеди неповратни средства во висина од 700.000 евра кои се наменети за проекти во Лакавичкиот регион. Со овие средства ќе се […]

Локална самоуправа

Тригодишен континуитет на програмата за општинско-корисна работа во Битола

Со задоволувањето на европските стандарди за живеење од 2014 година, во Домот за стари лица „Сју Рајдер“-Битола и во основното училиште „Ѓорѓи Сугарев“ Битола се спроведува проектот „Здравствена заштита и […]