Ознака: проект

Вести

Ќе се гради излез од Ѓорче Петров кон обиколница

Нов капитален проект се планира да се направи во Скопје. Станува збор за изведба на нов излез од населбата Ѓорче Петров кон обиколница.Сообраќајната студија веќе е направена и се очекува […]

Вести

Промовиран системот за снимање со камери поставени на полициските службеници

Мобилен систем за снимање со камери поставени на полициските службеници за документирање на полициските постапки за промовирање на принципот на законитост и професионалност на полицијата, е новата опрема која денеска […]

Вести

Проект за професионален и кариерен развој на наставниците

УСАИД, Министерството за образование и наука и Бирото за развој на образованието денеска ќе ги одбележат заедничките достигнувања на Проектот за професионален и кариерен развој на наставниците.Покрај презентацијата на спроведените […]

Вести

Нов проект за одржливо производство на ориз со капка-по-капка наводнување

Проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси кофинансиран од Владата на Швајцарија го одбележа отпочнувањето на проектот „Одржливо производство на ориз во Кочанско“, со демонстрација на еден од првите […]

Вести

Предвреме ќе започне реализацијата на проектот за изградба на нови 20 фитнес зони

Кон крајот на јуни, на неколку локации низ Македонија ќе започне реализацијата на проектот за фитнес зони на отворено. Наместо 18, како што беше ветно, ќе се градат 20 фитнес […]

Вести

Проектот „Yes“ со огромен успех: Над 1.200 нови вработувања на младите

Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов се обрати на завршниот настан од реализацијата на проектот „Младинска мрежа за стекнување на вештини за вработување“. Спасов проектот го оцени како […]