Ознака: Пулсот на Цуцуловски

Издвојуваме

Цуцуловски директно кон Мицковски: ЗНАЧИ ПРВО ДА ДОЈДЕТЕ НА ВЛАСТ ПА ЌЕ ГО МЕНУВАТЕ УСТАВОТ?!

РАЗБИРАТЕ? Дури „сега“ сфаќам, кутар јас, дека не било толку битно отварањето на Уставот и вметнувањето на „бугарското малцинство“ во него, туку дека многу побитно било во кој парламентарен состав […]

Издвојуваме

ЦУЦУЛОВСКИ: За Енгелс сме постоеле уште пред 2 века. Фрагмент од УНГАРСКАТА БОРБА

ДУРИ И ЕНГЕЛС. Во неколку текстови сум пишувал за, благо кажано, скандалозниот однос на Енгелс кон повеќето словенски народи. Денес, сепак, приложувам краток извадок од неговиот текст „Унгарската борба/Der magyarische […]

Издвојуваме

ЦУЦУЛОВСКИ: Животот на обичниот македонски човек сè повеќе наликува на кошмарен сон

Животот на обичниот македонски човек сè повеќе наликува на нестварен/кошмарен сон, отколку на стварен и посакуван човечки живот. СЕ ЗА ЦУЦУЛОВСКИ ТУКА Во оваа смисла, честопати се сеќавам на култниот […]

Избор на уредникот

ЦУЦУЛОВСКИ: ДУРИ И ЕНГЕЛС…

Еден од најгрозните текстови против Словените воопшто (од кој се исклучени единствено Полјаците) и во кој се бара нивно физичко истребување, е текстот на Фридрих Енгелс „Унгарска борба“, првпат објавен […]

Издвојуваме

Цуцуловски: СЕЛЕКЦИЈА, ЕУГЕНИКА И…

СЕЛЕКЦИЈА, ЕУГЕНИКА И… Тоа што сега го изјавуваат/тврдат македонските власти (особено Филипче) не е ново, што не значи дека ја намалува нивната одговорност. Уште пред десетина дена за слични мерки […]

Издвојуваме

Цуцуловски: МИКРОБИТЕ ГО ПОБЕДИЈА… (фино-лепо)

МИКРОБИТЕ ГО ПОБЕДИЈА… Си го подготвив ранчето, фино-лепо. Точно во 10:00 часот (фино-лепо) се качив да велосипедот за да отидам барем до Детското одморалиште на Водно, фино-лепо. Се наоѓа на […]

Издвојуваме

Цуцуловски: ПАРАНОРМАЛНИ ПОЈАВИ

ПАРАНОРМАЛНИ ПОЈАВИ. Уставот на Република Македонија не предвидува второ давање мандат за формирање на влада. Сепак, после неуспешниот обид на Никола Груевски да обезбеди парламентарно мнозинство, Претседателот на Државата (Ѓорѓе […]