Ознака: сон

Живот

Жените подобро спијат покрај куче, отколку покрај партнер

Жени исфрлете го мажот ако сакате да се наспиете, бидејќи според најновите анализи за квалитетот на сонот, жените дефинитивно се повеќе наспани кога спијат со своето куче, споредено со спиењето […]

Живот

Повеќе секс, сон и здрава храна: како да го зајакнете имунитетот?

Имунитетот е способност на организмот да дава отпор на болести со идентификација и уништување на туѓи супстанци или организми. Добро е што сами можеме да влијаеме на зајакнување на нашиот […]

Занимливости

Еве што значи ако секоја вечер се БУДИТЕ ВО ИСТО ВРЕМЕ!

Постојат внатрешни системи и часовници кои се својствени за луѓето, а кои помагаат при регулацијата на нашите телесни функции. Нашата духовна благосостојба и физичкото здравје се директно поврзани. Традиционалните кинески […]

Живот

Кој како спие така има поквалитетен сон или е ненаспан. Добри и лоши позиции на спиење

Во зависност од тоа како спиете може начинот на спиење или позицијата да биде причина за болки во грбот, воспаление на зглобовите, а може да придонесе и до проблеми со […]

Живот

Парализа при спиење

Парализата при спиење е парализа поврзана со спиењето и може да се појави кај нормални субјекти или да биде поврзано со нарколепсија, катаплексија и халуцинации. Психолошката патологија на оваа состојба […]

Живот

На жените им треба повеќе сон, оти го користат мозокот повеќе од мажите

Истражување кое опфатило 210 средовечни мажи и жени, посочува дека на жените им треба повеќе спиење отколку на припадниците на „посилниот пол“, како и дека припадничките на „понежниот пол“ имаат […]

Живот

Еве што помалку од седум часа сон му прават на вашето здравје и тело

Недостигот на сон е поврзан со бројни здравствени проблеми, вклучувајќи хипертензија, дебелеење, дијабетес и послаб имунолошки систем. Ако не спиете доволно, тоа ќе се одрази на вашето моментално, но и […]

Занимливости

На жените им недостига по три часа сон во една ноќ или 1.095 годишно

На жената во една ноќ, просечно ѝ недостасуваат три часа спиење, што е еднакво на 1.095 часа годишно, објави „Мирор“. Во испитувањето учествувале 2.000 двојки. Најчеста причина за тоа се […]

Занимливости

Психолог открива: Кучињата ги сонуваат луѓето што ги сакаат!

Интересно е да се помисли за она што се случува во главата на вашето милениче. Посебно кога се прашуваме што тие сонуваат додека спијат, изгледајќи толку слатко и бесценето. Секако, […]