Ознака: СООБРАЌАЕН РЕЖИМ

Вести

Изменет сообраќаен режим на автопатот Куманово – Скопје

На дел од автопатот Куманово – Скопје кај населбата Миладиновци е воведен изменет сообраќаен режим поради изведување на градежни активности.Авто мото сојузот на Македонија соопшти дека е затворена за сообраќај лентата […]

Локална самоуправа

Од утре времен сообраќаен режим на улицата Ѓорче Петров

Градот Скопје ги известува граѓаните дека почнувајќи од среда (19.10.2016 год.), поради изведување на градежни активности, целосно ќе биде затворен за сообраќај дел од улица „Ѓорче Петров“, на потегот од […]

Локална самоуправа

Нов времен сообраќаен режим на улицата „Ѓорче Петров“

Градот Скопје ги известува граѓаните дека почнувајќи од четврток (15.09.2016 год.) ќе почне со изведување градежни активности на дел од улицата „Ѓорче Петров“, во насока од Дексион кон Центар, и за таа […]

Локална самоуправа

Времен сообраќаен режим на улицата „Народни херои“

Градот Скопје ги известува сите учесници во сообраќајот дека од утре (петок,05.08.2016 год.) ќе почнат градежни активности на улицата „Народни херои“, и ќе биде воспоставен времен режим на сообраќај во […]

Локална самоуправа

Времен сообраќаен режим на улица „Ѓорче Петров“

Градот Скопје ги известува сите учесници во сообраќајот дека од утре (вторник,26.07.2016 год.) ќе биде воспоставен времен сообраќаен режим на улицата „Ѓорче Петров“ поради градежни активности.Возилата од Јавниот градски превоз […]

Вести

Денеска Задушница, утре Духовден: Еве каков ќе биде посебниот сообраќаен режим

Православните христијани денеска празнуваат Задушница, а утре Духовден. Празникот Задушница се одбележува во чест на душите на мртвите.На овој ден се посетуваат гробиштата каде што со молитва, пченица и лепче […]