Ознака: спорни гласачи

Вести

ДИК: Извештајот за пријавените спорни гласачи е конечен

Државната изборна комисија (ДИК) денеска заклучи дека во законскиот рок од 10 дена по истекот на рокот за пријавување согласно објавениот јавен повик, не беше поднесено барање од три или […]

Вести

ДИК ги завршува дополнителните контроли на спорните гласачи, рокот истекува

Денеска истекува рокот во кој Државната изборна комисија треба да направи дополнителни контроли или лично да контактира со спорните гласачи, откако на 19 овој месец истече рокот во кој тие […]

Вести

Не ми паѓа на памет да докажувам дека постојам: И академик Топољинска фантом

Неодамна се вратив од странство и ме известија дека сум на списокот со спорни гласачи, а знам и дека веќе е поминат рокот за нивно пријавување, вели академик Зузана Топољинска […]

Вести

ДИК го разгледа и едногласно го усвои Извештајот за пријавените гласачи со спорни записи

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 49. седница го разгледа и едногласно гo усвои Извештајот за пријавените гласачи со спорни записи.До ДИК во рокот за пријавување од 26 јули до […]

Вести

ДИК ќе го разгледа Извештајот за пријавените гласачи

Државната изборна комисија денеска на седница треба да го разгледа и усвои Извештајот за спроведената постапка за пријавување на граѓани чии што записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и […]

Вести

Дополнителна можност за пријавување на спорни гласачи и пред изборите

Заклучно со вчера до 24:00 часот, истече законскиот рок од 25 дена за пријавување на граѓаните чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно […]

Вести

Заврши рокот за пријавување на спорните гласачи во ДИК

Заврши рокот за пријавување на спорните гласачи во канцелариите на ДИК. Објавени беа имињата на 39.502 гласачи кои се сметаа за спорни во Избирачкиот список.Заклучно до вчера до 12 часот, […]

Вести

Денеска истекува рокот за пријавување на спорните гласачи во ДИК

Денеска истекува рокот за пријавување во Државната изборна комисија на граѓаните со спорни записи во Избирачкиот список.Имињата на спорните гласачи беа објавени на 26-ти јули и тие имаа рок од […]