Ознака: цвекло

Кулинарство

Витамини во тегла: Салата од цвекло, моркови, јаболка – го зајакнува имунитетот

Витамини во тегла: Салата од цвекло, моркови, јаболка – го зајакнува имунитетот Со оваа „витаминска бомба“ збогатете го вашиот ручек и зајакнете го имунитетот. СОСТОЈКИ: 4 цвекла 4 моркови 3 […]

Живот

Чипс од цвекло

Чипсот што ќе го купите не е здрав, тоа е јасно, но ако толку многу го сакате, пробајте малку поздрава верзија. „Чипсот од цвекло брзо се прави и не чини […]

Живот

Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот?

Нутриционизмот е област која е подложна на ширење на на погрешни информации и митови за исхраната. Причините за ова се бројни, но повеќето се сведуваат или на нестручност или на […]