Ознака: Шведска

Контроверзни фајлови

ГЕРМАНЦИТЕ СТРАВУВААТ: Позната германска телевизија откри што нѐ очекува!

Позната германска ТВ куќа ја обелодени вистината на германскиот народ и предизвика вистински хаос во јавноста. Јавно беа пласирани две вистини за европските народи. Првата е таа дека остануваме без […]

Вести

Шведска и Данска ќе воведуваат пасоши за Ковид-19

Шведска досега беше позната по својот посебен начин на борба против пандемијата на коронавирус. Наместо затворање, како што беше случај во другите европски земји, шведските власти првично сметаа на т.н. […]

Дестинации

12 факти за животот во најразвиената земја во Европа – Шведска: Работен ден завршува во 17 ч., 33 дена годишен одмор…

Шведска е земја на многу омилени работи на луѓето, но таа има и бесплатно образование, одличен здравствен систем, чист воздух и недопрена природа. Поради сето тоа многумина одлучуваат да живеат […]

Свет

Највисока стапка на смртност во Шведска во последните 150 години: 5.800 луѓе починати од коронавирус

Во првата половина на 2020 година, Шведска, која не воведе рестриктивни мерки за контрола на коронавирусот, забележа најголема смртност во последните 150 години, објави заводот за статистика на таа земја. […]

Свет

Шведска ја менува тактиката на следење на заразените од коронавирус: Граѓаните ги известуваат самите контакти

Шведската здравствена агенција соопшти денеска дека ги менува упатствата за следење на контактите на заразени од коронавирус , така што откривањето најмногу го прават самите заразени лица. Новите упатства произлегуваат […]

Занимливости Контроверзни фајлови

Шведска: Започна микрочипирањето (видео)

Шведска: Започна микрочипирањето (8 мин видео), сега за сега е доброволно и со ентузијасти. Што е следно?? Околу 130 фунти чини да се инсертира чипот внатре во организмот. Погледајте го […]

Вести

Шведска го регистрира својот најголем број смртни случаи на коронавирус во еден ден со 185 починати

Шведска го регистрира својот најголем број смртни случаи на коронавирус во еден ден со 185 починати, официјалните лица инсистираат на тоа дека меката политика  овозможи ограничување да се заштити економијата […]