УМС во Свети Николе: Младите не се наивни, гласот ќе го дадат за ВМРО-ДПМНЕ

Loading...

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ во Свети Николе оствари средби со младите од градот во рамки на посетите кои што ги остваруваат во Општинските комитети.На состанокот било дискутирано за проектите на ВМРО-ДПМНЕ и што како Влада ќе биде понудено по парламентарните избори.
-На крајот на состанокот тука и во Лозово претходно заклучивме дека младите луѓе ќе бидат носители на победата на ВМРО-ДПМНЕ на 11 декември како и дека најголема поддршка во цела Македонија ќе добие лидерот на партијата, Никола Груевски. За разлика од нас кои нудиме конкретни проекти и мерки, СДСМ ветува брда и долини но ниту едно од нивните ветувања немаат конкретни датуми за реализација, министерство или пак институција која што ќе го реализира , односно се само паушално набројани проекти, вели претседателот на УМС, Владимир Нелоски.
Додава дека младите не се наивни и знаат дека она што ВМРО-ДПМНЕ го ветува ќе го оствари и токму затоа на 11 декември ќе го дадат гласот за нив.На состанокот било дискутирано за проектите на ВМРО-ДПМНЕ и што како Влада ќе биде понудено по парламентарните избори.
-На крајот на состан

loading...