Успеал да ја добие на мобилен исчезнатата ќерка: СЕ ИЗВАДИЛ ОД ПАМЕТ кога слушнал дека…

Марина на 19 август ми рече дека оди малку да се прошета и да се опушти, и оттогаш не ја видовме. Загрижена сум што ми го нема детето и што не ми се јавува на мобилен телефон. Се грижам да не и се случило нешто лошо, вели Сања Стојновиќ, мајката на Марина Стојановиќ (17), која минатиот вторник исчезнала, откако излегла од семејната куќа на Звездара.Родителите на Марина, Сања и Игор, веднаш го пријавиле случајот во полиција, но за Марина и понатаму немаат никакви информации.
Звучеше исплашено
– Не чекав ни 24 часа за да и се јавам на полицијата. Чудно ми беше што отиде, а не се јави. Таа никогаш порано не бегала од дома и секогаш се јавуваше на мобилен, а сега е недостапна. Марина не е проблематично дете, имавме нормален однос. Ништо не и браневме и немавме поголеми проблеми со неа.
Таткото Игор вели дека се плаши за своето дете.
Во средата по кој знае кој пат и се јавив на Марина. Се јави и звучеше преплашено. И реков да не се грижи, да ми каже каде е, и веднаш ќе дојдам по неа. Но тогаш, некој маж и го зема телефонот од раце и со груб глас рече: Кој си бре ти? Што сакаш и зошто се јавуваш? Верувам дека некој ја држи заробена.

 
Тој вели дека после овој повик, телефонот на Марина станал недостапен.
– На основа на тој разговор, полицијата го лоцираше телефонот на Старо сајмиште, го поминав цел тој крај детално, но не ја најдов ќерка ми. Можеби ја дрогирале и сега ја држат о некој стан. Можеби ја киднапирале за да ја продадат во бело робје, или за да ја принудат на проституција, вели Игор.
На таткото на Марина низ глава му поминуваат страшни и рни сценарија, како што вели о последно време сешто се случува.
– Не верувам дека исчезнувањето на Марина е случајно. Мене ми е важно само таа да е добро, а останатото ќе го средиме некако – вели Игор!Родителите на Марина, Сања и Игор, веднаш го пријавиле случајот во полиција, но за Марина и понатаму немаат никакви информации.
Зву

Пронајдете не на следниве мрежи: