Видео: 1000 мажи на штикли- да видат како им е на жените!

Во Канада 1000 мажи на штикли!Во Торонто стотици мажи се качија на Штикли, а во цела Канада бројот достигна до 1 000. Прошетај милја во нејзините чевли – беше насловот на кампањата чија цел е да се сврти вниманието на насилството врз жената и да се соберат пари за информирање на јавноста за тие проблеми.Сега знаеме како им е на жените – се жегуваа учесниците во кампањата кои се качија на високи потпетици за да се приклучат во кревањето на гласот против семејсното насилство врз жената.
 
Целта беше да се соберат околу 90 000 евра за информативна кампања за насилството врз жената и се собрале приближно толку.
Видеото може да го видите на следната страна!

 

Извор: mkd-news.comВо Торонто стотици мажи се качија на Ш

Пронајдете не на следниве мрежи: