Видео: АКО ВИДИТЕ ВАКВА ДУПКА ВО ВОДА: Тоа ќе биде последно што ќе го видите во животот

Мистериозен огромен вртлог се појавил во езерото Тексома во Тексас, голтајќи ја водата од него како во када, пишува Business Insider.Оваа дупка изгледа уште поморбидно, бидејќи нивото на водата во последно време пораснало, поради многубројните поплави.
Мистериозен огромен вртлог се појавил во езерото Тексома во Тексас, голтајќи ја водата од него како во када, пишува Business Insider.
Американското Друштво на инженери во дистриктот Тулса, на ЈуТјуб поставило снимка од вртлог, наведувајќи дека дупката има дијаметар од 2,5 метри и дека е способно да голтне помал брод.
Објаснувањето, сепак, е едноставно – на дното има дупка која ја голта водата од езерото.
Ова езеро е еден од најголемите извори на вода во САД, наведува Business Insider. Се наоѓа на границата меѓу Оклахома и Тексас и формирано е од водата од браната Денисон на реката Ред.

Оваа дупка изгледа уште поморбидно, бидејќи нивото на водата во последно време пораснало, поради многубројните поплави.
Мистериозен огромен

Пронајдете не на следниве мрежи: