Видео: ИСПОВЕД на жената која ја пробувала храната за Хитлер: „Плачев на крајот од секој оброк“

Loading...

Марта била една од 15-те жени кои ја поробувале храната за Адолф Хитлер за време на Втората светска војна за сите да бидат сигурни дека храната не е отровна.Јадењето храна за Марта Волк, секој пат било како руски рулет – прашање на живот или смрт.
Поади постојаните гласини дека Британците сакаат да го отрујат Хитлер, тој никогаш не јадел месо, а неговите оброци се состоеле од ориз, пиперки и зеленчук и свежо овошје.
Денес Марта, една од „15-те пробувачки на храна“ е се уште жива, и за германските медиуми раскажа дека после секој облак со колешките плачела, заблагодарувајќи му се на Бога што уште е жива.
– Моравме да го изедеме цел оброк и да почекаме уште еден час, да видиме дали нешто ќе се случи. Секој пат ужасно се плашевме дека ќе се разболиме – се присетува Марта на својата некогашна „работа“.
Таму била донесена во 1942 година, откако ја бомбадирале нејзината куќа, била евакуирана од Берлин во селото Грос Парч во Источна Прусија (денес составен дел на Полска). Секој ден чуварот ја возел до кујната за да ја проба храната, но Марта никогаш вистински не го запознала Хитлр. Еднаш ја силувал неговиот стражар…

Со помош на нацистичкиот офицер Марта во 1994 година побегнала од оваа ужасна “работа“, но нејзиниот живот не тргнал на подобро, бидејќи во Берлин влегле Русите. 
– Се обидував а се облекувам како старица за да не им бидам интересна на руските воиници, но тоа не ми успеваше. Ме фатија и ме однесоа во стан на некој доктор. Таму ме држеа затворена и непрекинато ме силуваа 14 дена. Овој кошмар до ден денес не ме напушта – се присетува на ужасот Марта, која после сето тоа не можела да има деца што страшно ја повредило бидејќи одсекогаш посакувала да има ќерка.
Јадењето храна за Марта Волк, секој пат било како руски рулет – прашање на живот или смрт.
Поади постојаните гласини дека Британците сакаат

loading...
Loading...