Видео: Како изгледа кога ќе се соочиш со смртта?

На пат важи правилото снајди се, а да не паднеш во провалија. Во потрага по адреналин, годишно на овој пат има околу 300 настрадани.Патот Јунгас се наоѓа на листата на најопасните во светот и познат е како „Патот на смртта“, бидејќи на него годишно загинуваат дури 300 возачи или велосипедисти, кои се осмелиле да го поминат овој опасен пат.

„Патот на смртта“ започнува во највисокиот град во светот – Ла Паз, Боливија, кој се наоѓа на 3.660 надморска височина.
Главниот пат прво се искачува на 4.650 метри, а потоа по стрмните карпи на височина од 1.200 метри.
Спуштањето од над 3.650 метри е едно од најдолгите во светот, по кој се стигнува во областа Јунгас во амазонската прашума.

 
Патот Јунгас се наоѓа на листата на најопасните во светот и познат е како „Патот на смртта“, бидејќи на него годишно загинуваат дури 30

Пронајдете не на следниве мрежи: