Видео: Кошмар за секој родител: За само 90 секунди можат да ви го киднапираат детето!

Loading...

Доволна е само минута за возрасен човек да наговори дете да тргне со него, покажало истражувањето посветено на опасностите од киднапирање.Освен тоа, дури 8 од 9 деца не се двоумат да му помогнат на странец.
Спроведено во соработка со родителите, студијата открила дека родителските совети од типот: „Не разговарај со непознати се сосема залудни. Децата веднаш тргнале со странецот. Едно 11 год девојче тргнало па се предомислило и се вратило кај мајката. 9 год момче прво го одбило странецот но веднаш се предомислило и заминало со него. Странецот од нив барал помош да побараат дете или изгубено куче.
Видеово е доказ колку лесно го убедува детето. 

mkd-news.comОсвен тоа, дури 8 од 9 деца не се двоумат да му помогнат на странец.
Спроведено во соработка со родителите, студијата открила дека родителс

loading...
Loading...