Видео: Несекојдневна глетка – Подморница на среде улица!

Вчера на една од главните улици во Милано, жителите на истоимениот град ги дочека чудна глетка. На улицата Виа де Мерчанти преку ноќ изникна подморница, а ова стана тема на разговор на социјалните мрежи. Зад сево ова се крие паметна маркетиншка кампања.

Се ова е делo на италијанската осигурителна компанија Europ Assistance IT која ја создаде лажната подморница среде улица како дел од кампањата насловена како Protect Your Life.
Лажните пожарникари и спасувачи кои го обиколија местото создадоа дополнителен метеж. Може да се рече дека кампањата дефинитивно е полн погодок затоа што денес за истата пишуваат голем број светски портали и сè уште се дискутира на социјалните мрежи.На улицата Виа де Мерчанти преку ноќ изникна подморница, а ова стана тема на разговор на социјалните мрежи. Зад сево о

Пронајдете не на следниве мрежи: