ВИДЕО: Новинар на Би-Би-Си му покажува на директорот на Кока Кола колку шеќер има во нивниот пијалок!

Loading...

Конзумираме толку многу шеќер што дури не е ни реално што ни се случува. Секако конзумираме органски шеќер, што е еден од најлошите видови. Шеќерот лошо влијае на здравјето на луѓето и допринесува за развивање на опасни болести како дијабетис и рак.Органскиот шеќер станал популарен во САД во седумдесетите години на минатиот век, бидејќи бил поефтина варијанта од шеќерот од шеќерна трска. Амeриканците во просек конзумираат по 27 кафени лажички шеќер во денот, а препорачаната количина е шест кафени лажички за жени и 9 за мажи. Зошто се конзумира толку многу шеќер и зошто баш шеќерот е тој кој го има во секој производ.
Не е тајна дека брзата храна е дизајнирана да создава зависност и не е тајна дека шеќерот кој го содржи оваа храна не многу штетен.
Најново истражување на „УЦЛА“ (UCLA) докажува дека шеќерот го намалува коефициентот на интелигенција. Во друго истражување се докажува дека шеќерот создава зависност исто како и хероинот.
Во ова видео новинарот на Би-би-си Паксман му покажува на директорот на Кока Кола за Европа, колку шеќер има во нивниот пијалак. Навистина е забавно да се види за каква количина станува збор.

Во секојдневниот живот сме изложени на штетни состојки кои ни го загрозуваат здравјето. Но тешко ни е на сите да поверуваме дека пијалоците како Кока колата се намерно направени така со цел да создаваат зависност со цел да се продаваат.
По ова видео можеме да заклучиме дека корпорацијата Кока кола промовира болест. Како е можно некој да рекламира и да промовира нешто што може да убие друго човечко суштество.
На крајот сепак одлуката е на вас. Дали ќе конзумирате вакви пијалоци или ќе одберете нешто здраво и свежо. Ваш е изборот.
Органскиот шеќер станал популарен во САД во седумдесетите години на минатиот век, бидејќи бил поефтина варијанта од шеќерот од шеќерна трска. Амeри

loading...
Loading...