Видео: Се фотографирале покрај ОВА на плажа, но не ни претпоставувале за ШТО станува збор!

– Мојот син ги допираше школките и малку тропаше на тоа што мислевме дека е плoвка. Потоа се сликавме и тоа беше тоа – вели Герет.Семејството Гравел од Велс, уживало во семејната дружба на плажа. Во еден момент забележале нешто што наликувало на пловка, а децата почнале да си играат околу неа, не претпоставувајќи што може да е во прашање. Герет Гравел правел пикник на плажата се сопругата и двете деца од шест и четири години. Клинците биле воодушевени од школките не металната пловка.
– Мојот син ги допираше школките и малку тропаше на тоа што мислевме дека е пловка. Потоа се сликавме и тоа беше тоа – вели Герет.
Сепак, пет дена подоцна, откриено е дека тоа воопшто не била пловка туку – заостаната бомба од американската војска од Втората светска војна. На нив за оваа вест им јавиле пријатели кои ја виделе нивната фотографија од тој ден на плажа.
– Бевме во шок кога дознавме. Во иднина ќе бидеме многу претпазливи со работите на кои случајно ќе наидеме – рече Герет, кој со семејството отишол да ја гледа детонацијата на оваа бомба.
Видеото е на следната страна:

Семејството Гравел од Велс, уживало во семејната дружба на плажа. Во еден момент забележале нешто што наликувало на пловка, а децата почнале да си

Пронајдете не на следниве мрежи: