Видео: Си вградил чип во кожата бидејќи сака да живее 1000 години

Loading...

Тим Кенон не сака да умре, тој би сакал да живее барем 1000 години, а потегот кој го направи е вистинскиот чекор кон остварување на неговата желба.Во подлактицата на левата рака вградил чип со кој сака да ги мери биометриските податоци од неговото тело.
Чипот е наречен Circadia1.0 и секој со него може да прави што ќе му падне на памет. Има батерија која може да се полни безжично, што е многу важно, со оглед на тоа дека е вграден под кожата. Кенон чипот за сега го искористи за мерење на телесната температура , испраќање на информации на Андроид уред и манипулација со податоците.
Според него можностите за користење на овој уред се многубројни. Погледнете го видеото во кое Тим си го вгради овој не толку мал чип, и тоа – без анестезија.

Во подлактицата на левата рака вградил чип со кој сака да ги мери биометриските податоци од неговото тело.

loading...
Loading...