ВИДЕО: Вака изгледа секојдневната борба на ова кученце родено со две нозе

Ветеринарите биле убедени дека ова кученце е единственото кое се наоѓа во ваква состојба, а луѓето ширум светот се активирале во пронаоѓањето на соодветни финансиски средства за неговото закрепнување.Ветеринарите биле шокирани со фактот дека овој англиски булдог, е единственото куче кое боледува од пореметување која го напаѓа само човекот.

Малото кученце е родено без две задни нозе, половина рбет и голем проблем со внатрешните органи, па за него секој преживеан ден претставува победа.

Не постои ниту еден податок за тоа како оваа болест се развива и колку долго може да преживее, но борбата за живот е голема…Ветеринарите биле шокирани со фактот дека овој англиски булдог, е единственото куче кое боледува од пореметување која го напаѓа само човекот.

Пронајдете не на следниве мрежи: