Видео:12-годишно девојче се самоубило затоа што врснички го малтеретирале на интернет!

Ребека Ен Седвик (12) од Флорида, скокнала од платформа на напуштена цементара во близина на својата куќа, затоа што не можела веќе да го поднесе малтеретирњето од страна на нејзината другарка.
Ова младо девојче, кое со месеци било малтретирано од страна на нејзината другарка, се убило оваа седмица.
Притоа, Ребека Ен Седвик (12) од Флорида, скокнала од платформа на напуштена цементара во близина на својата куќа. Нејзината смрт е последица на феноменот кој им ги одзема животите на децата откако се изложени на навреди и малтретирања по пат на интернет.
Полицијата идентификувала 10 девојчиња кои учествувале во малтертирањето. Имено, кавгите започнале поради едно момче со кое се гледала Ребека.
Нејзината мајка Триша Норман рекла дека Ребека веќе некое време добивала пораки како „Ти си грда“ и „Зашто си уште жива? Оди убиј се“.
Мајката ја префрлила во друго училиште но навредите не престанале.
Видеото може да го погледнете на следната страна

 

Пронајдете не на следниве мрежи: