Видео:Без мобилни и интернет-Семејство одлучило да живее како да е 1986 година!

Семејство од Онтариот од својот живот го исфрли компјутерот и мобилниот телефон, како и современата облека и одлучи да живее години наназад.Блаир МсМилан и неговата партнерка Морган Патеј, заедно со синовите Треј и Дент, играат една детално разработена игра, се прават дека живеат во 1986 година- годината во која Блаир и Морган се родени.
„Без мобилен, компјутер,без интернет. Мојата желба беше да обликувам се за да биде исто како во куќата во која пораснав“-изјавил Блејк.
Тој се одлучил на ваков чекор од грижа за своите деца „Мојот 2-годишен син не го оставаше од рака мобилниот и не учеше да играме видео игри, затоа што тоа го правеше неговиот петгодишен брат. Додека постариот започна да ги поврзува луѓето со телефоните кои ги имаат во џеб. На пример, ќе дојдеше мојот вујко и тој само ќе му кажеше здраво а после продолжуваше да се дружи со неговиот iPhnoe“.
Блејк вели дека сега неговото семејство нормално функционира, појадува на време, децата си играт во двор и секогаш се активни.
 
Блаир МсМилан и неговата партнерка Морган Патеј, заедно со синовите Треј и Дент, играат една детално разработена игра, се прават дека живеат во 198

Пронајдете не на следниве мрежи: