Видео:Како во Србија го пренесоа апсењето на Зоран Божиновски!

Зоран Божиновски од Куманово, уапсен во Нови Сад врз основа на потерницата на Интерпол за шпионажа, изнудување и злосторничко здружение. Тој тврди дека заговорот околу смртта на македонскиот пејач Тоше Проески го одиграла Католичката црква во Ватикан.Во Нови Сад, беше уапсен македонскиот државјанин, новинарот Зоран Божиновски (47) од Куманово.
Тој е уапсен врз основа на потерницата на Интерпол за шпионажа, изнудување и злосторничко здружување. По претресот на два изнајмени стана во Нови Сад, беа запленети компјутери и одредени документи. Божиновски е сместен во екстрадициски притвор.
Контроверзниот македонски новинар ја шокираше јавноста со својата книга „Тоше Проески, жртва на криминалните банди“, во која тврди дека македонскиот пејач не е мртов, и дека не загинал во сообраќајна несреќа.

Божиновски смета дека Тоше бил жртва на криминалните банди.
-За мене тој не е мртов, бидејќи нема валиден доказ дека тоа утро се случила сообраќајка, бидејќи не го пронајдовме камионот кој беше причина за несреќата. Не постои ни обдукциски доказ, изјавил Божинјовски.
Тој тврди дека заговорот го одиграла Католичката црква, односно дека Тоше бил под заштита на Ватикан.Во Нови Сад, беше уапсен македонскиот државјанин, новинарот Зоран Божиновски (47) од Куманово.
Тој е уапсен врз основа на потерницата на Ин

Пронајдете не на следниве мрежи: