Вкусно печено пилешко со шампињони

Брзо,вкусно и  лесно.Состојки:
1кг пилешко бело месо
1кг шампињони
Сол и  бибер по вкус
Мајчина душица
1лажица брашно
5 лажици  маслиново  масло
200 мл сок од домати
200мл бело  вино
1 лажица црвен пипер
Подготовка:
Пилешкото исечете го  на помали шницли. Посолете и забиберете.
Во  тава загрејте го  маслиновото масло па ставете ги  парчињата месо да се пржат. Пржете го месото  2-3 минути  од двете страни  за фино  за заруменат.
Шампињоните исецкајте ги  на крупни  листови па додадете ги во пилешкото. Додадете го црвениот пипер. Налејте го  доматниот сок и  белото  вино и  крчкајте додека се не омекне убаво и  вишокот течност не испари.
На крај додадете лажица брашно па оставете да се готви уште 10-ина минути. Посипете со  мајчина душица и  служете топло со  компир и салата.Состојки:
1кг пилешко бело месо
1кг шампињони
Сол и  бибер по вкус
Мајчина душица
1ла

Пронајдете не на следниве мрежи: