ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ продолжува да ја манипулира битолската јавност

Loading...

Советникот во Советот на Општина Битола од редовите на ВМРО ДПМНЕ Битола, Јовица Богоев, излезе со реакција.Во продолжение ја пренесуваме реакцијата во целост:
Битолските либерал демократи соочени со претстојните избори од кои толку бегаа заедно со нивните заштитници СДСМ, во безидејност и немање на програма продолжуваат да ја манипулираат и замајуваат битолската јавност со лажно душегрижништво.
Почитувани, Битола е во истата ситуација во која е и целата република Македонија, во онаа криза во која вашите политики и политиките на вашите ментори СДСМ ја држат сите овие месеци. Иронично е оние кои ја вештачки ја наметнаа оваа состојба и ја држеа целата држава во заложништво со цел да ги исполнат исклучиво само своите политички интереси за доаѓање на власт и тоа без избори, сега да ја залажуваат јавноста дека се грижат за граѓаните и за она што се случува во нивното секојдневие.
Доколку се грижевте да излземе од оваа вештачки наметната состојба и малку да Ве интересираше доброто на граѓаните немаше толку да бегате од избори како што бегавте.
Но соочувањето со граѓаните и со нивниот глас мора да се случи, така се прави во демократските општества. Изборите на 11 декември ќе бидат излез од ова заложништво што му го наметнавте на македонскиот народ, и граѓаните ќе ја дадат повторно својата доверба на опцијата која работи и реализира а тоа веќе граѓаните добро го знаат дека е ВМРО-ДПМНЕ без разлика колку небулозни пресови и обиди за дискредитација ќе направите.Во продолжение ја пренесуваме реакцијата во целост:
Битолските либерал демократи соочени со претстојните избори од кои толку бегаа заедно с

loading...