Во длабочините на морето нуркачи откриле НЕШТО, што ги исплашило!

Групата на нуркачи во морето во близина на брегот на Турција откриле необично морско „суштество“ – транспарентенмеур со големина на автомобил.Меурот беше многу мек и желатинест, едвај го забележав во синото море, изјавил еден од нуркачите Луфт Танриовер, пренесува Хафингтон пост.
– Бевме возбудени поради откритието, но искрено се плашевме. Дури и кога се приближи, ни стана јасно дека всушност тоа е еден огромен меур –изјавил Танриовер.
Тие ги објавиле видеотоо во надеж дека некој ќе им помогне и ќе им каже што е тоа.
Д-р Мајкл Векионе верува дека тоа е една голема маса на јајцата од лигњи Ommastrephes bartramii познат како црвена летачка лигња кои може да порасне до 1,5 метри.Меурот беше многу мек и желатинест, едвај го забележав во синото море, изјавил еден од нуркачите Луфт Танриовер, пренесува Хафингтон пост.

Пронајдете не на следниве мрежи: