Во овие две пози со сигурност не можете да забремените!

Кондомите се најдобриот партнер во спречувањето на несаканата бременост и болестите. Меѓутоа, постојат двојки во долга и стабилна врска, на кои „гумичката“ премногу им семта. Во тој случај, тука се овие сексуални пози, со кои според истражувањата најтешко е да затрудни.Каубојка
Мажот е легнат на грб, а жената седи над него. Оваа поза и овозможува на партнерката доминација и оргазам, бидејќи ја контролира играта и го одредува ритамот. Во ваквата положба е навистина тешко да се затрудне.
Лотус
Партнерот е со прекрстени нозе, поточно во „лотус“ јога поза, а жената седи над него, со рацете и нозете овиени околу неговото тело. Партнерите се испреплетени и поврзани. Позата е идеална за бавни, сензуални потези, многу уживање и мали шанси спермата да стигне до дестинацијата.Каубојка
Мажот е легнат на грб, а жената седи над него. Оваа поза и овозможува на партнерката доминација и оргазам, бидејќ

Пронајдете не на следниве мрежи: