ЗАСТРАШУВАЧКО: Терористички напади во последните 35 години за само две минути!

Терористичките напади на исламистичките и џихадистичките групи се сѐ позачестени. Експертите ја оценуваат Исламската држава како најмоќна и најопасна терористичка организација во историјата на човештвото.Јутјуберот Леон Ман, се потруди и направи кратко видео визуелизирајќи ги на светска карта сите напади од почетокот на осумдесеттите години од минатиот век, сѐ до денес.
Со секоја „експлозија“ на картата која покажува некој терористички напад, Ман ги запиша и последиците.
Поточно, од нападот на синагога во Виена во 1981 година, па сѐ до Бејрут, Париз и мали.
Морничаво е да се види колку е зголемен бројот на нападите во последните години.
Картата на светот како да дивее при крајот на видеото. Воедно, видеото е и добар потсетник дека од тероризмот апсолутно најмногу страдаат муслиманите.Јутјуберот Леон Ман, се потруди и направи кратко видео визуелизирајќи ги на светска карта сите напади од почетокот на осумдесеттите години од минат

Пронајдете не на следниве мрежи: