Зеде десет парички и од нив направи нешто што на СИТЕ им е потребно!

За еден ваков проект во домашна варијанта, потребни ви се само картон, фолија и неколку парички.Кованите пари понекогаш заземаат многу место во џебот или паричникот. Сега можете да ги употребите за нешто што на сите им е потребно, а тоа е полнач за батерии. Сѐ што ви е потребно се фолија, картон и ситни пари.
Ако парите се валкани или пак можеби рѓосани, проблемот ќе го решите доколку ги ставите во сад со оцет и малку сол. Така ќе ги исчистите сите непотребни валканости.
Кога ќе завршите со тоа, на картон со молив исцртајте кругови околу кованите праи, а потоа исечете ги.

Вратете ги круговите во садот со оцет,а потоа земете поголемо парче фолија и обвиткајте неколку пати сѐ додека не добиете квадрат во кој може да собере една паричка. Исто така, фолијата треба да се исече во облик на кругови. Продецурата е следната: на паричката ставете картон, па фолија и сѐ така додека не се употребат сите парички.
Ова малечко купче ќе има јачина од четири волти. Доколку понатаму сакате да додадете жици како и авторот на видеото, ќе може во домашна варијанта да направите скромен полнач.
Погледнете го видеото:
Кованите пари понекогаш заземаат многу место во џебот или паричникот. Сега можете да ги употребите за нешто што на сите им е потребно, а тоа е полн

Пронајдете не на следниве мрежи: