СЛЕДНИОТ ВТОРНИК ПОВТОРНО ЌЕ ОДМАРАМЕ- следува уште еден неработен ден во Македонија, еве уште колку има до крајот на годината

Loading...

Денеска завршува споениот викенд кој го имавме овој викенд во земјава поради големиот православен празник Успение на Пресвета Богородица, а идниот вторник повторно ќе одмараме.
Следува уште еден државен празник, станува збор за денот на независноста на нашата земја 8 септември.
До крајот на годината остануваат уште четири неработни денови за сите граѓани на нашата земја.
Од нив два се споени викенда, а два се паѓаат во вторник.
За сите граѓани на РМ
8 септември (вторник), Ден на независноста;
11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е неработен ден;
23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;
8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;
За граѓаните од православна вероисповед
28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица);
За граѓаните од католичка вероисповед
1 ноември (недела), Празникот на сите светци;
25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
28 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
28 септември (понеделник), Меѓународен ден на Бошњаците;
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.

loading...