Со чај од коприва против анемија, воспаление и настинка

Чајот од коприва е популарен ширум светот затоа што изобилува со голема количина на витамини, минерали и хлорофил кои го зајакнуваат имунитетот и помагаат во лекувањето на различни болести, настинка и воспаленија.
Ако настинувате често, копривата може да ви го зајакне имунитетот, затоа што е богата со витамин Ц, магнезиум и цинк.
Копрвата содржи многу железо, поради што е одлична против анемија.
За да не пиете различни таблети, најдобро е да пиете чај од коприва.
Луѓето коишто се борат со вишок килограми, можат да користат коприва за да ослабат.
Мажите можат да имаат голема корист од копривата, бидејќи таа со години се користи за лекување простата по природен пат затоа што спречува појава на малигни тумори.

Пронајдете не на следниве мрежи: