„𝐓𝐡𝐞 𝐃𝐮𝐬𝐭 𝐎𝐟 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝“, ново издание на ПМГ Рекордс
„𝐓𝐡𝐞 𝐃𝐮𝐬𝐭 𝐎𝐟 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝“, ново издание на ПМГ Рекордс

Во продукција на PMGJazz излезе новото издание на „𝐓𝐡𝐞 𝐃𝐮𝐬𝐭 𝐎𝐟 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝“, на Николас Скордас, Благојче Томевски, Владан Дробицким Филип Букршлиев, Дени Омерагиќ и Драган Теодосиев.
„Ова е второ издание, кулминација на соработката Скордас-Теодосиев-Томевски (првиот албум, Re-absorption of Light, исто така на PMGJazz), само што овој пат триото е зголемено во секстет. Необичните инструменти во составот им ги обезбедуваат на музичарите сите спектрални алатки потребни за да го доловат целосниот опсег на комичната дихотомија својствена за балканското искуство: каде звукот на разни традиционални мали флејти ги пробива обемните, пософистицирано изразени акорди на гитара. Оваа музика е чист балкански фри-џез пандемониум, но на најдобар начин. Како туристички водич кој е добро информиран за фри-џез практиките на почитуваните 60-ти, таа ве фаќа за рака и ве носи во запуштениот дел на Осоговските планини. Се наоѓате во некоја темна шума, каде што дивите свињи слободно шетаат, а огромните букови стебла ви обезбедуваат покривка додека ги избегнувате куршумите од ловокрадците. Навечер сте сведоци на некој таен пагански ритуал, наидувате на некои чудни печурки и ја гасите жедта пиејќи ладна-ладна вода директно од изворот. Можеби подоцна ќе пробате некоја од шумските плодови…“ стои во рецензијата на „𝐓𝐡𝐞 𝐃𝐮𝐬𝐭 𝐎𝐟 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝.“Пронајдете не на следниве мрежи: