Секоја домаќинка прави запршка, но ова е тајната која треба да ја знаете за да направите совршена.
Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.
Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.
Во обичен сос се става 30 грама масло со 30 грама брашно.
Во светол сос на 5 литри течност се става 40 грама масло со 40 брашно.
Интересен податок е дека запршката треба да се готви 20 минути.
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.