Најдобриот рецепт за домашен бурек со месо

Пробајте го овој едноставен рецепт за домашен бурек со месо и уживајте во вкусниот појадок со целото семејство.
Состојки:
Половина килограм кори за пита
1 шолја вода
1 шолја масло
3 шолји млеко
Лажичка сол
За фил
150 гр. мелено месо
1 главица кромид, ситно исецкана
Сол и бибер по вкус


Начин на подготовка:
Пакувањето со кори поделете го на два еднакви дела. Во помало тенџере измешајте млеко, вода, масло и сол, па ставете го неколку минути на огин. Испржете го месото и кромидот и посолете по вкус.
Тавчето за печење бурек намачкајте го со масло. Првата кора оставете ја сува, а сите останати потопете ги во течната смеса со млеко, вода и масло.
Кога ќе потрошите половина од корите, ставете месо а потоа додајте ги и останатите кори кои исто така претходно ќе ги потопите во млеко.
Оставете го бурекот да отстои половина час, па печете во загреана рерна на 200 степени.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.